Knižní ležák(y) 1°

Zdravím!

A zároveň vás vítám u prvního dílu Knižních ležáků. Mám představu, že takhle nějak budou vypadat i další příspěvky, ale možná vymyslím ještě něco jiného.



Ódinovo dítě jsem si z cca pěti pokusů vytáhla dvakrát. Ty zbylé tahy byly nonfikce nebo tituly, které jsem někomu půjčila a nemám je tedy aktuálně doma. Tak jsem to brala jako znamení, že přišel jeho okamžik...  Pokud nezapomenu, tak vám sem později doplním odkaz na recenzi. 😉 


Anotace:
Představ si, že ti chybí něco, co všichni ostatní mají. Něco, co dokazuje, že patříš do jejich světa. Něco tak důležitého, že bez toho nejsi nikdo. Jsi jen nákaza. Pouhý mýtus. Člověk.
Hirka se ve svých patnácti letech dozvídá, že je Ódinovo dítě — bezocasá stvůra z jiného světa. Opovrhovaná, obávaná a pronásledovaná.
Někdo si však nepřeje, aby její tajemství vyplulo napovrch, a hodlá toho docílit všemi prostředky. Hirka, jíž jde náhle o život, musí uprchnout. Existují však nebezpečnější stvoření než Ódinovy děti a Hirka není jediná, kdo prošel bránou mezi světy…
První díl úspěšné norské fantasy trilogie Havraní kruhy inspirované severskou mytologií je nejen skvěle gradovaným dobrodružstvím, ale také příběhem o touze po spravedlnosti, o nebezpečí slepé víry a právu či odhodlání vést druhé. 
(Převzato ze stránek Hostu)
Četli jste už Ódinovo dítě nebo ho (taky) máte na svém nekonečném seznamu? ☺

6 komentářů:

  1. Nečetla :) U této knihy mě hodně odrazuje obálka :) Jsem zvědavá, jak se ti bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No... ono to prý je dost drsné... sama jsem zvědavá, co na to řeknu.

      Vymazat
  2. Taky jsem to nečetla. Odrazuje mě obálka a vlastně všechno. Severskou mytologii mám sice ráda, ale tahle knížka ke mně asi nemá patřit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Knížku jsem četla :) První polovina mě nebavila, nějak jsem se nechytala :) Ale druhá půlka už mě dostala a líbila se mi :) Ale asi se nehodlám ke knize vracet :) Většinou si ji však všichni chválí, tak hezké čtení a ať se líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Jsem na šedesáté stránce, ale zatím to vypadá, že budu patřit k většině :) (na druhou stranu si říkám, že na podobné závěry je ještě moc brzy)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře, vždy mi udělají radost :)

Používá technologii služby Blogger.