Proč už nebudu natáčet…?

Ahoj!

Vítám vás u nového (a pro mě trochu nezvyklého) článku, který bude tak trochu o mně. Nebo… ani ne tak o mně, jako spíš o jednom důležitém rozhodnutí, které jsem nedávno učinila.

Stativ připraven na uložení k věčnému spánku...
Jak už název říká, jde o to, že jsem se rozhodla přestat točit videa. A teď nechci, aby to znělo nějak domýšlivě, ale… není to pro mě. Přijde mi, že když jsem chtěla doporučit knížku, která se mi opravdu líbila, tak v mém mluveném projevu to vyznělo jako „ale jo, celkem ušla“. Často jste se mě ptali, proč se na videích prakticky vůbec neusmívám… Tenhle tak trochu kamenný výraz mám totiž pořád. Prostě neumím znít dost nadšeně, neumím nadchnout. A přijde mi, že v psaném projevu tohle všechno dokážu. Dalším důvodem je, že psaní mě baví. Když jsem dlouho nic nenapsala, začalo mi to chybět. Což o natáčení říct nemůžu. Možná, kdybych se pro to rozhodla sama, že by mi to vydrželo. Možná. To jsem se tak jednou u Rodaw na blogu zmínila, že uvažuji o tom, že začnu taky natáčet. Asi možná tušíte, že z té myšlenky byla nadšená. No a pak jsme se jednoho dne sešly a já jí slíbila, že ještě ten den natočím Týden s knížkou (možná jste si všimli, že z rubrik před pár dny zmizel, nicméně ve štítcích ho je stále možné najít, videa mazat nebudu). Pamatuju si to přesně, bylo to úterý 9. února 2016. Na druhou stranu, kdyby mě do toho Irča takto „neuvrtala“, asi bych uvažovala dodnes (aniž bych se k tomu rozhoupala). Takže ikdyž od toho upouštím, nelituji, že jsem se nechala přemluvit a považuji to za velice cennou zkušenost. Vím, že videa jsou dnes populárnější než blogy a jsem tak možná tak trochu sama proti sobě, ale… vážně to radši přenechám jiným. Lepším. Protože s věcmi jako výraz nebo znění hlasu vážně nic nenadělám.

Z Míst mého výskytu odstraním Youtube, protože už tam nebudu aktivní a nemá smysl, abyste mi dávali odběry a ono se pak nic nedělo. Další důvod, proč jsem se rozhodla to zabalit, je ten, že jsem většinou nenacházela odezvu v komentářích (tímto zdravím Bichličku, snad mi zachováš přízeň i nadále :) )

Myšlenky se mi lépe vyjadřují, když píšu, než když mluvím. A proto jsem se rozhodla zůstat u toho, co mi jde lépe. Možná to třeba jednou zkusím znovu, ale v dohledné době to nebude.


22 komentářů:

  1. Mam to uplne stejne, az na ten vyraz. Taky je mi lepe ve svete psani nez videa

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych se taky do videí nepouštěla a pokud tě psaní baví více, tak není co řešit. Proč investovat čas do něčeho, co tě tak úplně nenaplňuje.

    OdpovědětVymazat
  3. A já si radši přečtu článek, videa mě moc neberou, takže za mě ok :)

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že je to správné rozhodnutí, kterého nemusíš litovat. Jestli se ti líp píše, piš.
    Ono toho odpadu na YT je strašně moc, tak když máš soudnost a uvědomíš si, že bys sama nic kloudného nepřidávala, je dobré opustit pole. Hodně štěstí s psaním :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já sama se na videa necítím, ale jestli je tohle opravdu to co chceš, a už ti nebyla tak příjemná, tak proč ne. Já sama mám raději knižní články plné slov, než videí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě díky tomu, že jsem to zkusila, jsem mohla dojít k závěru, že to není cesta pro mě.

      Vymazat
  6. Taky zdravim a nemusis se bat - uz na FB jsem ti psala, ze mam rada clanky i videa ;-) a dulezite je, aby se citil dobre autor, protoze potom bude i na ostatni prenaset svou energii :-) takze pis, pis, pis, nebo te sni mys (tak takhle jsme se loucili v korespondacich z svp :-D )

    OdpovědětVymazat
  7. Důležité je, co víc sedí tobě, mě videa baví, ale taky mám pocit, že pak vypadám jako malomocná, která se nedokáže normálně vyjádřit, takže dělej to, co cítíš, že ti jde lépe :)

    OdpovědětVymazat
  8. Leni je dobre se vzdy rozhodovat podle sebe a ne podle popularity. Takze za me, pokud to tak citis dobre, je to dobre.;) ja sem vykecavaci tip, takze mne vyhovuje oboji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář, věřím, že psaní článků je pro mě lepší. Ale tvoje videa mám ráda :)

      Vymazat
  9. Jsem na tvém blogu poprvé, takže tvé video jsem nikdy neviděla, ale článek jsem si přečetla a rozumím tomu. Sice se občas na nějaké knižní video, na které náhodou narazím, kouknu, ale jak pro mě, tak ze strany ostatních jsem vždycky měla radši psanou formu. Když se rozběhli knižní youtubeři, tak se mi to celkem zalíbilo a přemýšlela jsem, že bych taky zkusila natáčet, ale jednak bych se nechtěla "promenádovat" před celým světem, a pak, když se na sebe nedokážu dívat sama, natož se poslouchat, stejně bych to nikdy nezveřejnila. :D Vždycky jsem ráda psala a o knihách tím spíše, v tom se vyžívám. A i když to nebude číst tolik lidí (jestli vůbec někdo :D), než kdybych se ukazovala na youtube, cítím se při tom líp a dává mi to víc. :)

    Takže piš, co mysl ráčí, povídání o knihách není nikdy dost. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář, snad tě blog zaujme a někdy se sem zase vrátíš :)

      Vymazat
  10. Je to škoda já se na ty videa dívala ráda :) ale respektuji tvé rozhodnutí ;) blogy možná i raději čtu než koukám na videa

    OdpovědětVymazat
  11. Leni, je důležité, že je to tvé rozhodnutí a jsi s ním spokojená. Já videa ráda sleduji, ale sama bych nedokázala natočit nic, co by bylo koukatelné. Někomu to jde samo, někdo se s tím nadře a pro někoho to prostě zas vůbec není. Proč to lámat přes koleno. Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře, vždy mi udělají radost :)

Používá technologii služby Blogger.