Kniholov za srpen


Ahoj všem! 

Vítám vás u nového Kniholovu, tentokrát již aktuálního. Ještě začátkem měsíce jsem byla přesvědčená, že takové množství jako v červenci (31) to rozhodně nebude. A jako... vlastně jsem měla pravdu. Třicet jedna jich není. Je jich jednadvacet. Ale! Na svou omluvu bych chtěla říct, že drtivá většina je z LK. Něco jsem vyhrála a jedna je z výměny s Medvědářkou. Za plnou cenu je tak vlastně jenom Růže a dýka. Najednou to nezní tak děsivě, že?

Začnu úlovky z LK. Jako první mi ve spárech skončila Alchymie věčnosti, kterou jsem objevila díky Bookoholic Kubovi. A když už, tak rovnou oba díly. Alchymii mám v tuhle chvíli přečtenou, a Nejistý zítřek zatím po několika prvních stránkách zanedbávám kvůli restům na blog, které se mi nahromadily za srpen.



Znám tvé tajemství je detektivka, kde hlavní hrdinka vidí mrtvé. Na základě toho jsem si řekla, že by to třeba mohlo být něco podobného jako Evangelium podle Satana, které se mi velice líbilo. Tak snad... Akorát tu je, že je volně navazujícím druhým dílem. Upřímně doufám, že to nebude na překážku, protože ten první se mi nijak zvlášť shánět nechce. Střídavou péči pro kukačku už mám přečtenou, čeká mě recenze (resp. jedna z mnoha). Více tedy prozradím v Přečtenu za září. 🙂 My 2. Kniha, po níž bych normálně nesáhla, ale nadchlo mě provedení. Nejsem si úplně jistá, jestli mi sedne příběh, současná česká literatura mě dost míjí. Ale za 30,- jsem ji tam nechat nemohla, to snad chápete.     


Příběh dvou staletí je další nákup "protože cena". I když tady taky trochu "protože CooBoo". No a protože je to druhý díl (což byl důvod, kvůli kterému jsem původně trochu váhala), první a třetí mám na cestě. Samozřejmě. Zachraň mě jsem zachránila z posledních kusů. Na základě přečtené ukázky očekávám romantickou komedii v knižní podobě. Čaj s nápadníkem jsem myslím nedávno viděla u Ohany, ale už si nepamatuju, co na něj říkala. Tak jsem zvědavá, co budu říkat já...


Královské intriky jsou historický román ze 14. století z pera české autorky. Na knížku jsem koukala už dřív, ale znáte to... Pravidla péče o dřevěné podlahy jsou jsou stejný případ. A ne, fakt to není příručka. 😃


Tajemství porodních bab i Drobný poklesek vypadají jako knihy, kde v ústředí jejich příběhů bude stát nějaké to rodinné tajemství.  


Restaurátor je podobně jako Znám tvé tajemství taky volným pokračováním něčeho jiného, tedy rovněž doufám, že budu chápat i bez prvního dílu. Od něj i od Fulcanelliho tajemství očekávám pořádný konspirační thriller. Snad se dočkám.


Pro jednou u mě vidíte i nějakou non fikci: kuchařku na Smoothies a knihu Kočka ve starém Egyptě.


Palác modrých delfínů je ona knížka z výměny. K vědomí, že ji potřebuji, mi stačila jediná informace. Ano, tušíte správně... odehrává se ve starověku. Autorka má příběhů z tohoto období na svědomí víc a je pro ně velice oblíbená. Lásku jako z filmu jsem vyhrála u Kristýnky z The Booktalk Blog a Krvavý vítr s Bílá jako sníh, rudá jako krev mi přišel ve výherním balíčku od Šárky z Můj knižní ráj.


A závěrem nejočekávanější kniha měsíce: Růže a dýka. Asi nemusím říkat, že už ji mám přečtenou. 🙂 


Ale v září už jich opravdu nebude- radši nic neříkám. Protože bude.


Pochlubte se, jak jste na tom v srpnu byli vy?

6 komentářů:

  1. Ty z LK se za nákup vůbec nepočítají :D takže docela v pohodě, ale i tak slušná hromada. Já to v srpnu udržela na čtyřech kusech. Jsem na sebe hrdá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tím se taky uklidňuju :D Gratuluji, máš být na co :)

      Vymazat
  2. Pěkná hromádka :) Samé zajímavé kousky a výhry :) Nejvíc se těším na Růži a dýku :) Jo, já si každý měsíc říkám, ted jich moc nebude.No za srpen mám čtyři nové kousky, ale tuším, že v září se opět rozjedu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) A to já už vím, že se v září rozjedu... :D Na druhou stranu, proč si neudělat radost, že :)

      Vymazat
  3. Ou :D. A to si kolikrát myslím, že hodně nakupuju nebo soutěžím :DD. Ale je tu krásně vidět tvůj rozsah žánrů :). Docela mě zaujala kniha Zachraň mě a Královské intriky. Určitě na ně taky mrknu :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Díky :) Pokud se pro ně rozhodneš, tak ať se líbí :)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře, vždy mi udělají radost :)

Používá technologii služby Blogger.