Přečteno za leden

Vítejte u lednového Přečtena. Nebude moc dlouhé: přečetla jsem totiž celé dvě knihy. Většinu měsíce jsem strávila se Smrt má vůni inkoustu, ale ona za to nemůže. 


 
Jako první jsem vzala Smrt má vůni inkoustu, což je historická detektivka od Viléma Křížka. Odehrává se na začátku 20. století v Praze. Je zajímavá tím, že autor částečně vycházel ze vzpomínek svého dědečka, Adama Křížka. Knížka však měla tu smůlu, že jsem před ní četla Sestup (moji nadšenou recenzi si můžete přečíst tady). A bohužel, jak už to u knížek, které přicházejí po těch fantastických bývá, jsem se asi do poloviny nemohla začíst. Knížka je dobrá, jen čtená ve špatnou dobu. Hodnotím 3* až 4* (se nějak nemůžu rozhodnout) a recenze bude... až bude. Ale bude. 


Pak jsem se pustila do Ohně srdce. Jde o třetí a závěrečný díl Smrtné zimy, a přesto, že tahle série byla spíš zklamáním, jsem se rozhodla dát poslednímu dílu šanci. A...? Můj názor se nijak výrazně nezměnil, pořád ji pokládám za těžký průměr. Nicméně aspoň jedno pozitivum: Emmeline už mi tentokrát nelezla na nervy. 😃 Hodnotím 3*


S jakými knihami jste leden strávili vy? 🙂

8 komentářů:

  1. S knížkama, které přijdou po těch úžasných, mám úplně stejný problém :D první den čtení s nimi dost bojuji a vždycky dám jen pár stran a pocity ze čtení jsou takové nijaké. Naštěstí to druhý den bývá lepší. Pořád si říkám, že po dočtení nějaké takové úžasnosti dám alespoň jednu noc pauzu, ale nikdy to nedodržím.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsen čtecí krizi naštěstí zažehnala a leden byl ve znamení pro mě standartních 6 knih. :) Přeju ať se v únoru daří lépe. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super :) Díky, snad v únoru taky přečtu víc :)

      Vymazat
  3. Smrtnou zimu mám na wishlistu už dlouho, tak jsem zvědavá, jestli pro mě bude série také průměrem, nebo propadákem či hitem. :-¨)

    OdpovědětVymazat
  4. Na Smrtnou zimu jsem se chystala tak dlouho, až jsem si přečetla tolik názorů, že je to průměr... že už se na ni asi nechystám. Není čas ztrácet čas, je tu tolik vynikajících knih. Ale mrzí mě to, ten první díl mě lákal moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si říkám, že je to škoda, že se Smrtná zima ukázala být slabá... ale jak říkáš, není čas ztrácet čas a můžeš se věnovat něčemu lepšímu. :)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře, vždy mi udělají radost :)

Používá technologii služby Blogger.