Možná je to vaše město. Možná je to vaše ulice. Možná je to vaše tajemství…

Jencey v Sycamore Glen vyrůstala. Pak se však stala jedna událost, která ji donutila město prakticky ze dne na den opustit. Teď se po letech do města vrací, aby tu i s dcerami našla na přechodnou dobu útočiště u svých rodičů. Její návrat však probudí k životu stará tajemství. A věřte, že každý má nějaké… Poklidné plynutí letních dnů naruší tragická událost na místním koupališti. Dalo se tomu zabránit? Neměli by plavčíci svou práci odvádět lépe? Podobné otázky běží hlavou všem, kdo byli svědky. Nezbývá než doufat, že to bude mít dobrý konec.
 
 Nejskrytější přání jsou dílem americké spisovatelky Marybeth Mayhew Whalen a u nás vychází díky nakladatelství Mystery Press. Kniha má 287 stran. Je rozdělená do krátkých kapitol, v nichž se střídají pohledy několika postav. Kapitoly vždy nesou jméno toho, kým se budou zrovna zabývat a jsou psané v er formě. Tedy… až na Cailey. Až do konce jsem se snažila přijít na to, proč je její pohled jako jediný psaný v první osobě. Nepodařilo se mi to. Musím však uznat, že ta ich forma jí seděla. Příběh většinu času poklidně plynul, pár dramatických okamžiků se objevilo až ke konci. Kniha se čte dobře. Víc mě však bavila až druhá polovina, kterou jsem pak dočetla během jednoho dne. Už od prvních stran narážíme na drobné náznaky toho, že se kdysi něco stalo. Něco natolik zásadního, že to donutilo Jencey opustit úplně všechno. Knihu doporučuji, hledáte-li oddechový příběh na pár odpolední. Nehledáte-li, doporučuji vám ji též. Prostě si ji přečtěte.

Děkuji Mystery Pressu za poskytnutí recenzního výtisku! Knihu koupíte třeba tady.  

Mé hodnocení: 3,5📚

2 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze :) Docela jsi mě na knihu nalákala, doufám, že se k ní někdy v novém roce dostanu :) Přeji krásné Vánoce a svátky :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře, vždy mi udělají radost :)

Používá technologii služby Blogger.