Mise Sinaj

Kdo by řekl, že v rakouském klášteře najdou senzaci v podobě apokryfního starozákonního spisku. Profesor Steinburg rozhodně ne. A přece se stalo. Dokument se poněkud neobvyklou cestou dostává do ruky Langu Reillymu, který v tuhle chvíli řeší něco úplně jiného: jeho nadace se tentokrát na místo obvyklých lékařských projektů zaměřila na výzkum alternativy fosilních paliv. A někomu se to evidentně nelíbí, protože mu začal vraždit vědce. Lang podezřívá některou z těžařských společností, ale na jejich práci to nevypadá. 

Spíš se zdá, že v tom má prsty nějaká organizace, jejíž členové mají profesionální výcvik. Do toho mu navíc běží důležitý soudní proces... Prostě má všeho nad hlavu. A to poslední, co potřebuje, je lítat po Evropě v honbě za zjištěním, kdo se ho snaží zabít tentokrát. Ale pokud nechce dotyčné(ho) nechat uspět, nic jiného mu nezbude.  

Mise Sinaj je třetím dílem série konspiračních thrillerů z pera amerického spisovatele Grega Loomise. V hlavních rolích se i tentokrát objevují Lang Reilly, dávné tajemství a záhadná skupina usilující o to, aby tajemství tajemstvím i nadále zůstalo. Kniha má 288 stran a opět za ni vděčíme Mystery Pressu.    Na rozdíl od předchozích dvou dílů neobsahuje historickou linku. Někdo to možná ocení, někdo ne… Já nemám problém s ani jednou možností. Velký nezvyk pro mě představovala nepřítomnost Gurt, chyběly mi tam její komentáře a poznámky. Pořád jsem tak nějak doufala, že se tam objeví… Langovi se sice na obzoru rýsuje nový vztah, ale prostě to nebylo ono. Ale to pochopíte, až ji poznáte. Takže jsem si tak trochu zlomyslně přála, aby to Lang pochopil taky. Jestli se mi to splnilo nebo ne vám však neřeknu, jen dodám: přečtěte si.  
Tak nějak mi vrtala hlavou myšlenka, jestli se kniha dá číst bez znalosti předchozích dvou. A… asi dá, ale stejně to moc nedoporučuji. Protože i když vám Greg Loomis prozradí důležité okamžiky minulých dílů, stejně vám nebudou nic říkat kvůli chybějícím souvislostem. Aspoň můj názor, teda.   
Opět musím říct, že jsem si knihu užila, autorův styl psaní mi prostě sedí. Připravte se na to, že vás čeká slušná akční jízda po Evropě napsaná neskutečně čtivým způsobem. Moc doufám, že Mystery Press u nás tuhle sérii nezabalí.

Děkuji Mystery Pressu za poskytnutí recenzního výtisku. 🙂 Knihu pořídíte třeba tady.


Mé hodnocení: 4📚

2 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze :) už docela dlouho se chystám zkusit knihu od tohoto autora :) někde jsem slyšela přirovnání, že to je trochu jako knihy Dana Browna a toho já mám ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, a určitě zkus. :) Jen s mírou očekávání bych byla trochu opatrná. Od Browna jsem četla jen Anděly a démony, nicméně ve srovnání s ním je Loomis malinko jednodušší. Nemyslím si však, že by si kvůli tomu zasloužil horší hodnocení, kterého se mu za to dostává. Osobně mi je třeba sympatičtější Reilly než Langdon. :)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře, vždy mi udělají radost :)

Používá technologii služby Blogger.