Přečteno za leden


Vítám vás u Přečtena za leden.

Měsíc jsem začala s Opráski z historje svjeta (4*). Byly z knihovny, takže je na fotce nenajdete. Pak následovala dlouhá čtecí pauza, ale zato se skoro každý den něco dělo na blogu. Potom už jsem si ale řekla, že bych měla začít, pokud nechci mít za leden přečtenou jen jednu knihu (navíc je otázka, nakolik se Opráski dají považovat za knihu 😃). Rozhodla jsem se, že když už jsem se psala a stříhala s těmi lístečky do Knižních ležáků, bylo by fajn je taky použít. A tak jsem si vytáhla Ódinovo dítě. Trochu mi trvalo se začíst, ale ve výsledku se mi kniha líbila a jsem zvědavá, jaká překvapení si pro nás Siri Pettersen ve druhém dílu přichystala. Celkový dojem dobrý, ale přiznám se, čekala jsem větší wow. 4* a recenze tu. Když jsem dočetla Ódinovo dítě, měla jsem celkem jasno, čím budu pokračovat. Ničím jiným než netrpělivě očekávanými Hvězdami nad hlavou (5*). Co vám budu povídat: knížka je úžasná. A taky skvělá, fantastická, nádherná... a prostě... 😍 Doporučuju všemi deseti. Poslední za leden je horká novinka z Mystery Pressu, romantický thriller Pohřbení (4*). Horká novinka, u které vás bude mrazit. Recenze tady. Následně jsem sice rozečetla ještě Řeky Londýna (Ben Aaronovitch), ale už jsem je pak nestihla dočíst, takže je budu počítat až do února.


Za leden jsem tedy přečetla tři knihy a Opráski... Nestěžuji si, mohlo být i hůř. Za únor jsem třeba k dnešnímu dni nepřečetla nic. 😃 Došlo k tomu velice jednoduše: do nové knížky se obvykle pouštím až ve chvíli, kdy vydám recenzi na tu předchozí. V lednu jí byli Pohřbení... na něž recenze vyšla dneska ráno. 

A teď si jdu číst, abych měla v únorovém Přečtenu o čem psát. 😃


Co váš leden? ☺

16 komentářů:

  1. Tri knihy sú dobrý počet, dôležité je, aby si človek to čítanie užil. Nečítala som ani jednú z kníh, Odinovo dieťa mám však na zozname a veľmi rada by som si ho prečítala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ódinovo dítě je dobré, snad se ti k němu podaří dostat brzy :)

      Vymazat
  2. Přečetla jsi pěkné kousky, na Měsíční kroniky se chystám a slyším na ně jen chválu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na Pohřbené všude vidím samou chválu :) Na Hvězdy nad hlavou se zatím nechystám, odrazuje mě ta obálka, přijde mi jak pro děti, ale třeba to po dočtení Winter a Nejkrásnější ještě přehodnotím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hvězdy nejsou o nic víc (míň) pro děti než zbytek série :) Dalo by se říct, že teprve jimi Měsíční kroniky končí.

      Vymazat
  4. Odinovo dítě mě láká od jeho vydání, ale pořád si nejsem jistá, jestli je to něco pro mě :/
    Hvězdy nad hlavou na jistojistě plánuji hned po dočtení MK :)
    Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nezjistíš jinak než tím, že si ho přečteš :D
      Děkuji, ty taky :)

      Vymazat
  5. Ódinovo dítě pořad odkládám, nějak se mi nechce rozečítat další sérii :D Jinak pěkné čtenářské úspěchy, ať to tak dobře jde i v únoru ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud vím, autorka plánuje zůstat u tří dílů, a to není zase tak moc :D
      Děkuji, tobě taky :)

      Vymazat
  6. Přečetla jsi toho dost :) ódinovo dítě byla skvělá kniha, i když mi dost dlouho trvalo, než jsem se začetla :) A na Pohřbené se chystám :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi trvalo se začíst... snad to u druhého dílu už nebude problém :) Děkuji, ať se Pohřbení líbí :)

      Vymazat
  7. Pěkné kousky! :) Na Ódinovo dítě se také chystám a to samé platí i o Hvězdách nad hlavou, protože teď "sjíždím" :D Měsíční kroniky :D (konkrétně teď druhý díl) :)

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Leničko, stále čekám na "Přečteni za únor". Kromě toho jak si představuješ svůj čtecí koutek Marně čekám na nový příspěvek. Zdraví Tě Bade



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá babičko, Přečteno za únor bude, až bude. Navíc Čtecí koutek je taky příspěvek, stejně plnohodnotný jako kterýkoliv jiný.

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře, vždy mi udělají radost :)

Používá technologii služby Blogger.