Přečteno za září

To letí, to letí... Taky máte dojem, že září před pár dny teprve začalo? Já ano. Ani se mi nechce věřit, že dneškem začíná říjen. Když to takhle půjde dál, za chvíli budou Vánoce =D Ale to jsem trochu odbočila. Takže... jaké knihy jste u mě mohli vidět v průběhu září?



Září jsem začala s Dcerou (4*) od Kiery Cass. Je to čtvrtý díl Selekce, začátkem příštího roku by u nás měl vyjít ještě pátý, nazvaný The Crown (česky nejspíš Koruna). Jestli vám America jako hl. hrdinka vadila, tak Eadlyn nejspíš budete chtít uškrtit. Protože ta holka je tak sebestředná, tak rozmazlená, tak... tvrdá. Ale i přesto se na další díl těším. Podobně jako zbytek série, i Dcera je psaná velice čtivým stylem, takže vám nezabere moc času. Takže za mě jo.


Po Dceři jsem se pustila do Hlubokého hrobu, který jsem dostala od nakladatelství Mystery Press. Můj názor si můžete přečíst v recenzi . Nebo mi věřte a rovnou si přečtěte knihu. Po ne zrovna veselém Hlubokém hrobě jsem vzala do ruky komiksy Úsměv a Ségry. Představují ten druh čtení, které vám vykouzlí úsměv na tváři a zvedne náladu. Zvlášť, pokud máte ségru. :) Sice to nikde není řečeno, ale podle mě by klidně mohly nést označení feel good, podobně jako třeba Čtenáři z Broken Wheel.  



Následně jsem se pustila do Bez duše, kterou jsem objevila díky projektu Světa mezi řádky Podporujeme (začínající) české autory. Jak už možná víte, příběh na mě moc dobrý dojem neudělal. Moji ne zrovna nadšenou recenzi si můžete přečíst zde. Pak jsem dostala chuť na něco opravdu historického, volba proto padla na Sultánovu ženu. A můžu říct, bylo to dobré rozhodnutí. Od Jane Johnson jsem již dříve četla knihy Desátý dar (5*) a Tajemství berberského amuletu (3*), Sultánova žena (4*) je svým hodnocením někde mezi nimi. Víc vám k ní v tuhle chvíli říkat nebudu, protože... nechte se překvapit :) Za sebe však doporučuji.


Sultánovu ženu jsem dočetla ve středu, a protože to byl ten týden, kdy se konala autogramiáda Samanthy Shannon, nechtěla jsem rozečítat nic dalšího, abych se pak po Praze nemusela tahat se třemi knihami (dvě bohatě stačily). A tak mě nenapadlo nic lepšího, než pustit se do série znovu. Nevím, zda je to možné, ale s každým dalším čtením se mi líbí víc a víc. Už aby vyšel třetí díl... <3


Za září by to tedy bylo osm knih (Dceru v souhrnu nevidíte, už jsem ji musela vrátit). To je docela dobré. Recenze jsou jen na dvě, což už tak dobré není =D Mám-li zhodnotit září co do spokojenosti s přečteným, rozhodně lepší než srpen. Vyloženě zklamaná jsem byla jen z Bez duše, a i tak dostala průměrné hodnocení. Dál tam máme tři nadšení (Hluboký hrob, Úsměv a Ségry) a dvě srdcovky. Dcera a Sultánova žena se mi sice líbily, ale klidně se mi mohly líbit i víc.


A jaké bylo vaše knižní září? :)

19 komentářů:

  1. Stihla jsi toho přečíst vážně hodně :) Na Kostičas se také chystám :) Tak pěkné čtení i v říjnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, snad se v říjnu taky zadaří :) Kostičas si určitě přečti, já jsem i po třetím čtení byla nadšená :)

      Vymazat
  2. To jsi přečetla opravdu hodně knížek :) Dcera a Kostičas mě taky lákají, ale musela bych přečíst ještě ty tři předtím :) Sultánovu ženu jsem už měla v košíku, ale nakonec jsem si ji nevzala, tak možná příště. Bez duše jsem taky četla, nebylo to špatné, ale četla jsem i lepší upířinu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Selekce (série) se čte skoro sama, takže ti na ni bude stačit prodloužený víkend :) Kostičas si rozhodně přečti. <3 Já jsem asi při čtení Bez duše měla nějakou zvlášť kritickou náladu :D

      Vymazat
  3. Mne naopak príde, že sa ten čas celkom vlečie, ale nijak mi to nevadí. Len som si uvedomila, že som si minulý mesiac nekúpila žiadnu knihu (okrem Malého princa v škótskej gaelčine na dovolenke, ale to nikdy nebudem čítať, len do zbierky). Naopak, knižný wishlist sa mi pekne rozrástol, takže to vidím na nejaký útok na kníhkupectvo (alebo knižný veľtrh?).
    Ale prečítala som jeden historický román a druhý začala, nejak ma tento žáner začal baviť. A to veľmi! Čítala som aj iné knihy, no september pre mňa býva už tradične viac filmový, pretože každý rok jazdím na filmový festival Cinematik. Takže podobne ako ty, spokojnosť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná mi to uteklo tak rychle proto, že byly ještě prázdniny (vždycky utečou nějak moc rychle). Nad Podzimním veletrhem uvažuji, ale ještě nejsem rozhodnutá :) (a hlavně knížka, kterou chci v tuhle chvíli nejvíc, vychází až po něm) Mě historické romány baví, mívám však dojem, že se jich lidi tak trochu bojí. Ale na druhou stranu přiznávám, že svého času jsem moc nebyla na fantasy :)

      Vymazat
  4. Jak tak koukam, jsem nejak nejpomalejsi :-) Vsichni davaji takove hromadky, pani. Kosticas a Vidorad, moc pekne cteni :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Souhlasím s tebou, že září nějak rychle uteklo ani jsem se nenadála a už je říjen. Přečetla jsi zajímavé knihy. Především Kostičas, na ten se už dlouho chystám. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Stihla jsi toho hodně :)
    Na Dceru se také chystám a na Hluboký hrob zase chystám recenzi :D
    No a vlastně mám v plánu i Kostičas :)
    Měj se hezky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až jsem byla sama překvapená :D Kostičas si určitě přečti, všichni by si ho měli přečíst :D
      Díky, nápodobně! :)

      Vymazat
  7. Krásné skóre. Robinsona chci také časem zkusit :)

    OdpovědětVymazat
  8. To je krásné čtenářské skóre, Leni :) Z Tvého zářijového výběru mě nejvíce láká Hluboký hrob a Bez duše. A máš pravdu, letí to strašně, září zmizelo a já nevím jak a kam! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď ještě si ho udržet :) Hluboký hrob je skvělý, ale Bez duše u mě moc dobře nedopadla. Ale třeba se ti bude líbit víc :)

      Vymazat
  9. Super skóre za září! Tebe bych potřebovala na ty mé knížky, aby se trošku zredukovaly :D! Mám pocit, že mi neustále nové a nové přibývají, ale ty starší zas tak rychle neubývají :) Dceru i Kostičas bych si také ráda přečetla :)

    OdpovědětVymazat
  10. Blog máš hodně pěkně udělaný :) Ráda čtu, ale ne tak hodně jako ty. Klobouk dolů :)

    Vee http://coffeevee.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Normálně toho tolik nepřečtu, to jen, že byly prázdniny :)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře, vždy mi udělají radost :)

Používá technologii služby Blogger.