Soutěž o Píseň zimy


Ahoj všem!

Dlouho nebyla žádná soutěž, že? Pojďme to napravit. 🙂

Píseň zimy jsem získala od portálu Zeedee na recenzi. Knížka přišla a v tuhle chvíli už ji mám přečtenou (recenze tady). Z nějakého záhadného důvodu mi ji však Albatros poslal ještě jednou... Takže jsem se se Zeedee dohodla, že si o ni budete moct zasoutěžit. Slibuji, že tentokrát po vás nebudu chtít žádné složitosti... jen odpovědět na dvě otázky:

Máte rádi zimu? (ano-ne-proč)

Jaký je váš nejsilnější hudební zážitek? (pokud nemáte, tak aspoň prozraďte písničku, s níž máte něco spojené)


Pravidla:
Soutěž trvá týden, od 24. 10. do 31. 10.
Výherce bude jeden, a to ten, jehož odpověď mě nejvíce zaujme.
Soutěž je pouze pro ČR (protože poštovné).
Odpovědi mi pište na mail (lovkyne.pribehu@gmail.com), sem pod článek, na facebook (do zpráv i pod příspěvek), kamkoliv. Já už si je najdu 🙂
Pokud budete odpovídat na blogu, nechte na sebe email.

Kdyby byly nějaké nejasnosti, neváhejte se zeptat.

10 komentářů:

  1. Ahoj, soutěže se určitě zúčastním, ale odpověď jsem musela poslat na mail. Zase mi to vyšlo nějaké dlouhé. Dala jsi otázku, na kterou bych mohla psát slohovku :D

    OdpovědětVymazat
  2. díky za soutěž :-)

    Máte rádi zimu? spíše ne, protože nemám ráda ten pocit na těle, když je mi zima, tu třesavku, píchání jehliček a pocit, že jsem zmrzlá až na kost a nepomůže mít ani pět vrstev :-D

    Jaký je váš nejsilnější hudební zážitek? nevím jak to myslíš, tak to vezmu tak jak mě napadlo na poprvé... nejlepší byl asi koncert filmového orchestru v Praze, kde jsem byla asi tři roky zpátky nebo tak nějak, šlo o český orchestr... ale letos v prosinci možná pořeším (ještě nevím) koncert Pána prstenů, kde je původní orchestr a původní skladatel :-D

    OdpovědětVymazat
  3. No, musím říct, že patřím spíš k lidem, kteří mají na zimě rádi jen Vánoce. Na ty se opravdu těším snad celý rok (řekla bych, že od prvního září už mám vánoční náladu a hned bych si klidně pouštěla koledy :D), miluju vánoční atmosféru a všechno, co je s tímhle svátkem spojené. Ale... to je tak vše. Jinak zimu opravdu moc nemusím a ač samozřejmě ráda tak nějak blbnu ve sněhu, bruslím a miluju padající vločky, nakonec je na mě zima stejně už moc dlouhá a těším se na jaro.

    A můj nejsilnější hudební zážitek? Já bych řekla, že jakákoliv píseň je pro mě silný zážitek. Klidně se mi stane, že se najednou zničehonic pomalu rozbrečím v autobuse, když mi do sluchátek začne hrát nějaká písnička, kterou mám nějakým způsobem spojenou se silnými vzpomínkami, nějakým emocionálním zážitekm nebo třeba i hodně silným filmem (píseň z Titanicu mě rozbrečí vždycky... nebo písničky Eda Sheerana). Ale hodně silné pro mě bylo baletní představení Rome a Julie, na kterém jsem byla asi před dvěma lety. To byl opravdu zážitek s velkým Z. Tenhle Shakespearův příběh naprosto miluju a dostane mě v každém zpracování. Balet je něco, co odjakživa obdivuju a je to podle mě jedna z nejkrásnějších věcí, které člověk může být schopen. A k tomu známá klasická hudba, kterou samozřejmě znám a slyšet ji naživo bylo jednoduše nádherné. Především Tanec rytířů od Prokofjeva je melodie, při které mě vždycky zamrazí a naživo to bylo o to silnější. Takže hudba samotná pro mě vždycky byla, je a bude silným zážitkem a symbolizuje něco, co mi vždycky pomůže, uklidní, vysvobodí a život bez ní si nedovedu představit asi tak jako život bez knih. Nemožné.

    Děkuji za krásnou soutěž :) ivetaskutkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Zimu mám ráda, ale dnes už spíš než to, co mám za okny, tu představu - sněhové peřiny, pořádná chumelenice, sněhuláci. Posledních pár let tam vidím spíš bláto, a když už něco nasněží, rychle se to promění v tu hnědou mazlavou břečku. Takže i když mám sníh relativně v oblibě, svoje boty mám radši :) Jako takovou mám zimu ale ráda, a když už ji nemám dost u nás, vycestuju někam, kde se mají líp. Miluju lyžování, učím se to odmalička. Loni jsem na lyžích strávila v přepočtu tři až čtyři týdny, takže jsem se do tohohle sportu zamilovala až po uši. Taky ráda sáňkuju - hlavně, když to neubrzdím a překlopím se do silnice se škvárou, to je lahoda - a od mala se snažím naučit bruslit, jenže mi to moc nejde. Takže když už přece jen zamrzne rybník, víc toho napadám než najezdím. Ale stejně to má svoje kouzlo - skvěle se mi u toho přemýšlí.

    Co se druhé otázky týče, je dost obtížné vybrat si jen jeden zážitek. Podařilo se mi splnit si spoustu snů, když jsem byla na koncertech mých oblíbenců, jako jsou Skillet, Three Days Grace, OM&M nebo Lindsey Stirling. Nejvíc se mi ale pod kůži vepsal asi koncert Linkin Park před třemi lety. Byl to můj úplně první koncert, a když jsem se dozvěděla, že na něj vážně vážně vážně půjdu, málem jsem radostí probourala strop. Ta skupina pro mě strašně moc znamená, i když je obtížné někomu druhému vysvětlit proč přesně. Provedli mě pubertou a díky jejich hudbě jsem se tak nějak našla. Možná to s tím mám jen spojené a oni s tím ani tak nesouvisí, ale provázeli mě, když jsem začínala psát, když jsem se naučila formulovat a prosazovat vlastní názory a když jsem se začala výstředně oblékat. Nejednou mi taky ohromně pomohli. Hodně pro mě znamená jejich písnička Castle of Glass. Přesně si pamatuju, když jsem se před dvěma lety vracela z nemocnice a říkala jsem si, že můj život je vlastně děsně nespravedlivý, že jsem si nic takového nezasloužila a kdesi cosi - prostě jsem se litovala. Venku pršelo, bylo zataženo a já jak dneska vidím, že jsem se opírala tváří o okýnko auta. Jeli jsme po dálnici. A z rádia najednou začal hrát Castle of Glass. Myslím, že tenkrát jsem si to všechno jenom namlouvala. Byla jsem malá holka, která věřila na zázraky a myslela si, že kvůli téhle jedné písničce se něco změní. Ale pravda je taková, že jsem si postupem času uvědomila, že na tom nejsem nejhůř, že se vlastně mám v porovnání s ostatními skvěle. Pokaždé, když ji teď slyším, tak si na ten podzimní den vzpomenu. A nakopne mě to :) Ta skupina pro mě hodně znamená už léta, takže když jsem ji pak konečně viděla na vlastní oči, i když to byly desítky metrů, připadala jsem si jako nejšťastnější člověk na světě :)

    Všem přeju hodně štěstí v soutěži :)
    A můj mail: loryhumble@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj,
    Zimu mám i nemám ráda. Nemám ji ráda protože je všude zima, musím si oblékat dvacet vrstev oblečení, aby mi bylo teplo. Ale mám zase ráda když je čerstvě napadaný sníh, Vánoce ..

    Největší zážitek asi koncert Lany del Rey - strašně ji obdivuju a když byla v Praze, hned jsem si koupila vstupenky, takže všechny její písničky :)

    ghanicka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Uuuuuch, zimu nesnáším! Nemám ráda sníh, Vánoce, dárky ani ty odporné mrazy a studené větry, které mě ofukují, když čekám na otevření školy. Pro mě je zima peklo, byť bílé. Brr.

    Nejsilnější hudební zážitek pro mě je asi píseň Personal Jesus nebo Bohemian Rhapsody. Zbožňuju ty dvě písně a poslouchání jich je snad ta nejlepší věc. :D

    email: milciska@seznam.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře, vždy mi udělají radost :)

Používá technologii služby Blogger.