Přečteno za květen


Krásný den všem, 

je tu konec měsíce a s ním nové Přečteno!



Květen jsem začala s novinkou nakladatelství Mystery Press, údajně humornou českou detektivkou Kdo jinému jámu kopá od Marie Rejfové. Možná je to tím, že jsem ji četla po fantastickém Dvoru mlhy a hněvu, ale... neudělala na mě moc velký dojem. Hodnotím 3* a recenze tady. Propast času jsem si ke čtení vybrala z jednoduchého důvodu: autor měl mít autogramiádu na Světě knihy a já doufala ukořistit podpis. Nicméně tahle touha mě velice záhy přešla. Zde jsou důvody, proč u mě propadla Propast času... Nedočteno. Mezitím, co jsem zvažovala, zda Propast času dočíst či ne, jsem během pár hodin zhltla Korunu od Kiery Cass. Poslední díl Selekce... Bylo to fajn. Tak jako všechny předchozí, i tento hodnotím 4*. Pak jsem se vrhla na Poušť v plamenech (5*), na kterou jsem se těšila opravdu hodně. Musím říct, že všechny ty nadšené ohlasy jsou zcela na místě. Recenze... zatím jsem se k ní neokopala, tak ani nevím, jestli vám ji slibovat 😃 Ale knížka je super, dejte jí šanci.


V posledních dnech května jsem se pustila do Múzy od Jessie Burton, kterou možná znáte jako autorku Miniaturisty. Přes víkend jsem byla pryč, takže jsem stále na str. 50 a doufám, že ji už brzy přečtu... Snad. Nicméně takhle to dopadá, když čekáte na recenzní výtisk od @martinus.cz skoro měsíc a mezitím vás přejde chuť. Takže teď se do ní malinko nutím. Během minulých dní jsem nepatrně pokročila, takže teď už jsem na straně osmdesát. Ono to půjde... Ani v nejmenším nejde o to, že by se mi kniha nelíbila, jenom jsem ji prostě měla dostat do ruky na začátku dubna, kdy jsem hořela nedočkavostí, až ji začnu číst. Když už přišla, dostávaly přednost jiné knihy a upřímně, nejradši bych v tom pokračovala. Ale ano, chápu, už jsem ji odkládala dost dlouho, takže teď už prostě musím.

Uznávám, natáhlo se to hlavně kvůli tomu, že v PPL ten první ztratili, tak jsem si zhruba po deseti dnech napsala o další. Ale i tak... ta kniha vyšla na VKČ (tuším 16.3.). Psala jsem si o ni dva dny před vydáním. Kdy mi přišla? Na konci dubna. Tohle jsou chvíle, kdy mám chuť spolupráci s Martinusem pustit. Nebo jsem už desetkrát hlásila novou adresu po přestěhování. I na pojedenácté mi to stejně pošlou na tu starou... Já se považuji za docela trpělivého člověka, ale už mě to fakt nebaví.  


To by byl můj květen v knihách. Co váš? 🙂 

6 komentářů:

  1. Já jsem kvůli nadcházejícím zkouškám přečetla snad jen ACOWAR, ale vidím, že ty máš pěknou řádku knih. Korunu jsem četla kdysi v angličtině, a pamatuji si, že se mi to líbilo více než Dcera :) Autorčin styl psaní je strašně svižný, takže je to otázka pár dní :D a na Poušť v plamenech se těším, jsem zvědavá, i když mě překvapilo, že to má docela velká písmena :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aspoň jsi kvantitu nahradila kvalitou :D A brzy už budeš mít po zkouškách :) Co pár dní, pár hodin :D Poušť je skvělá :)

      Vymazat
  2. Po té Múze pokukuji, ale nějak nevím, to spíš tu Poušť v plamenech, na kterou se vážně těším!! A jaký byl druhý Dvůr? Já si ho šetřím na prázdniny a už se na něj dost třesu :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Múza se zatím rozjíždí spíše pozvolna, ale nevnímám to jako problém. Špatná není určitě (jinak by ji nevydalo Argo), ale musíš na ni mít čas, a trochu i náladu. Nicméně pokud tě víc láká Poušť, vybrala bych si ji. :) Dvůr byl fantastický! Máš se na co těšit :D Já ho po dočtení téměř okamžitě začala číst znovu, což jsem nikdy předtím neudělala. Trochu ti závidím, že ho máš teprve před sebou :D

      Vymazat
  3. Tak to já byla s knihou Kdo jinému jámu kopá nadšená! Četla jsem na začátku zkouškového a lepší oddychovku jsem nemohla vybrat :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře, vždy mi udělají radost :)

Používá technologii služby Blogger.