Znát pravdu je nebezpečné. Říct ji, ještě nebezpečnější...

Když zmizí dítě, je to vždycky rána pro celou rodinu. Natož když zmizí celý autobus. Dvacet let o nich jejich rodiny neměly žádné zprávy. Až do teď. Teď je všechny našli. V hromadném hrobě. Tedy skoro všechny… Jeden chlapec se po dvou letech od zmizení vynořil z lesa v příšerném stavu. O druhém chlapci nikdo nic neslyšel… a mezi nalezenými těly není. Policie a všichni zbylí příbuzní doufají, že jim prozradí, co se tehdy stalo. Jenže on mlčí

Brzy dojdou k závěru, že ztratil paměť. Uplyne dalších osmnáct let, než se případ ztraceného autobusu dostane opět do středu pozornosti. A to ničím jiným, než nálezem těl jeho pasažérů. Novinář Michael Brody však věří, že Chris Jacobs nikdy nezapomněl. A hlavně je přesvědčen, že ví, co se stalo s jeho bratrem. A je rozhodnut to z něj dostat. Jenže potíž je ta, že nikdo neví, kde se Chris v současnosti ukrývá. Ani jeho sestra Jamie. Michael ji zkontaktuje a snaží se ji přemluvit, aby se s ním vydala jejího bratra hledat. Je mnohem větší pravděpodobnost, že s ní by mohl mluvit… Je tu však ještě někdo, kdo hledá Chrise. Doteď si Chris Jacobs nechával pravdu pro sebe. Ten někdo se chce postarat, aby to tak i zůstalo. Ideálně navždy.

Romantický thriller Pohřbení napsala Kendra Elliot a u nás vyšel díky nakladatelství Mystery Press. Má 300 stran a je psaný er-formou v minulém čase. Podle jedněch informací je prvním dílem série o novináři Michaelu Brodym, podle jiných informací je dílem několikátým. Já se přiznám, že nevím. Ať už je to tak či tak, při čtení to nijak neruší a co se konce týče, klidně by mohl být definitivní. Pokud by se mi do ruky dostalo případné pokračování, přečtu si ho ráda. ☺ Kniha byla velice čtivě napsaná, o napětí také nebyla nouze. Když už jsme u toho, ani o romantiku. Té tam bylo na můj vkus možná až moc. Abych pravdu řekla, dost mě iritovalo oslovení „princezno“, jak Michael Jamie od začátku nazýval. A to i v době, kdy pro ni byl úplně cizí chlap. Co byste na tohle oslovení říkali (mno, asi spíš říkaly) vy? Ovšem tohle je asi jediná věc, kterou bych chtěla vytknout. Nebo respektive ještě jedna: můj konkrétní výtisk nebyl dobře slepený, na několika místech v něm „visely“ uvolněné listy (nebyly úplně utržené, ale neměly k tomu daleko). Vaše kniha snad bude v pořádku… Kniha je psaná ve třetí osobě, což autorce umožňuje věnovat se v průběhu vyprávění příběhové lince vícera postav. Ačkoliv nás Kendra Elliot ušetřila přímého popisování hrůz, které se ztraceným dětem děly, kdykoliv na ně přišla v nějaké souvislosti řeč, úplně z toho mrazilo. Obálka není z nejhorších, ovšem najdou se u Mystery Pressu i zdařilejší. Za sebe rozhodně doporučuji. Věřím, že se Pohřbení budou líbit i těm, kteří thrillery normálně nečtou.

Mé hodnocení: 4📚

Za knihu k recenzi děkuji nakladatelství Mystery Press!  Koupíte ji tady.

Četli jste knihu, nebo vás zatím míjí?     


8 komentářů:

  1. Pěkná recenze :-) Taky mi vadila ta Princezna :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkná recenze :) Na knihu teď narážím všude :) A mám čím dál tím větší chuť si ji přečíst :)

    OdpovědětVymazat
  3. Také na ni narážím v poslední době nějak často a asi se po ní budu muset mrknout :) Pěkná recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkná recenze. Kniha mě míjí a vždycky bude. Podobné drastické příběhy moc ráda nečtu. Nebo spíš celkově trillery a detektivky - čest výjimkám :). Raději mám poslední dobou něco příjemného, u čeho si odpočinu od stresů v práci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky thrillery nečtu nějak často, ale občas dám nějakému šanci :) Detektivky mám celkem ráda historické, je na nich zajímavé sledovat, jak se detektivové doberou k vyřešení případu bez moderních technologií. A pak je tam samozřejmě ta historie :)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře, vždy mi udělají radost :)

Používá technologii služby Blogger.