Kniholov za září

Končí nám první týden v říjnu a já vás vítám u Kniholovu za září! :) Který by klidně mohl nést podtitul "aneb Jak jsem vykoupila eshop Hostu", protože kromě balíčku z Joty, který jste viděli minulý týden, jsou všechny knížky z Hostu. Jak se to stalo? Host na svém facebooku oznámil, že se blíží 10 000. objednávka a ten, kdo ji udělá, získá poukázku v hodnotě 1000,- Tak jsem udělala jednu, která byla velice blízko tomu číslu. A když se pak asi za hodinu další objednávka přiblížila zase o něco blíž (přičemž předchozí udělaná byla ta moje), řekla jsem si, že půjdu svému štěstí trochu naproti... Knížky, které tu uvidíte, bych si dřív nebo později stejně koupila, takže takhle aspoň nastalo dřív, než později. :D Ale teď už vás jistě zajímá, které to jsou :)

Začnu Ódinovým dítětem. Přiznám se, že jsem se o něj začala zajímat až ve chvíli, kdy vyhrálo knižní battle (mimochodem, začátkem roku možná bude další). Zároveň v tomhle roce nějak roste moje chuť poznávat fantasy, které jsem nikdy dřív moc nevyhledávala. Ale časy se mění, hlavně díky hostovským YA kouskům. Kočičího hosta jsem v hledáčku měla už dlouho a tak doufám, že jako první střetnutí s japonskou literaturou to bude dobrá volba. Murakami u nás sice vychází hojně, avšak mě nikdy nelákal. Potom Starý kraj. Na ten mě nalákala Bichlička, takže se těším, míváme podobný vkus :) No a Smluvní podmínky... ten námět zní děsivě, až skoro reálně. Je to myslím o tom, že ta drobná písmenka u smluv bychom měli číst fakt pozorně, než něco podepíšeme.


Přesuňme se k další, lehce chaotické hromádce. Město schodů je onou 10 000. objednávkou, a jestli se nepletu, tak by ještě letos měl vyjít další díl. Vedle jsou Dvě zrcadla a jejich pokračování Dva meče. Na obou je napsáno, že by to měla být trilogie, ale od vydání druhého uplynuly minimálně tři roky, takže nejspíš budeme bez třetího dílu (hm... i tak si je přečtu). Jsem docela zvědavá, autorka se prý značně "inspirovala" Stmíváním, podle některých názorů mají být její příběhy snad dokonce lepší (co jsem zaznamenala tak hlavně podle těch, kterým se Twilight nelíbil). No, a aby těch vykradaček nebylo málo... je tu ještě Smrtná zima. Tady připouštím, že film Vesnice, kterému má být příběh Smrtné zimy až příliš podobný, jsem neviděla, ale věřím vám, co to říct můžete. Smrtnou zimu jsem jako jedinou stihla přečíst, na recenzi pracuji, určitě tedy bude. Nějaké další dojmy vám tedy pro tuhle chvíli prozrazovat nebudu. V listopadu vyjde druhý díl s názvem Temná tání, ale já pořád nevím, jestli si ho chci přečíst nebo ne. Každopádně... než se dostane do knihovny, mám dost času si to rozmyslet. Kupovat si ho totiž rozhodně nebudu. No... už tohle docela napovídá, jaký je můj názor na Smrtnou zimu. Nebo mu mám dát šanci?  


Ve svém výběru jsem taky trochu zabrousila do thrillerů, a ulovila tyhle dva kousky.


Měla jsem co dělat, aby se vešly na fotku :D


Možná si říkáte, proč jsem článek nevydala už začátkem týdne. Předtím jsem mezi objednanými měla i jednu knihu, která v té době byla teprve v předprodeji. A tak jsem si říkala, že si ji teď, když už vyšla, zajdu vyzvednout, ať můžu konečně nafotit Kniholov. No jo, jenže to by nesměla být za ty dva týdny beznadějně vyprodaná. Jo, kdo zaváhá, nemá Mapy :D Pokud se mezi vámi nachází někdo, kdo po nich taky touží a nestihl si je sehnat, tak nezoufejte. 21. října bude dotisk :) 

Těšte se u mě v příštích týdnech na další knížky z Hostu! :) Mám zhruba představu, za které knihy poukázku proměním, ale když ony pořád přibývají další a další, takže vlastně nemám :D  


A jaké jsou vaše knižní úlovky za září? :)


11 komentářů:

  1. Ano ano, Mapy jsou taky muj sen :-) a Stary kraj je vazne dobra volba, jen necekej prevratny dej, ale hlavne vnimej tu atmosferu. Ja snad zitra natocim svoje prirustky, ale uz ted se za to cislo stydim :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, koukám, že máš taky pěknou sbírku! Na Odinovo dítě se taky chystám a Kočičí host vypadá velmi slibně :) Pro mě je nakladatelství Host vždy zárukou kvality :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné kousky :) Starý kraj na mě taky čeká a moc se těším, až se k němu dostanu. Mě nalákala pro změnu Kamča z Hlavy plné knih a Sabča z Knižní kavárny u Nely. Tak jsem fakt moc zvědavá.
    Užij si knihy, ať se ti všechny líbí :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Parádní úlovky! :) Ódinovo dítě už mám také nějaký ten pátek vyhlídnuté a doufám, nebo spíš věřím, že to bude super počteníčko :). Užij si přírůstky! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Páni, krásné přírůstky! :)
    Každá kniha mě svým způsobem láká, ale nejvíce asi Odinovo dítě, Smrtná zima a nově i Dvě zrcadla :)
    Přeji krásné čtení, těším se na recenzi Smrtné zimy a gratuluji k vyslouženě vyhranému kuponu :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře, vždy mi udělají radost :)

Používá technologii služby Blogger.