Čtecí návyky TAG

Tak a je tu první TAG… :-) Ráda je čtu, ráda je sleduji, takže byla jen otázka času, kdy taky nějaký zkusím udělat. Tentokrát se dozvíte něco o mých čtecích návycích :-)

1. Máš doma určité místo na čtení?
Mám, svoji postel.

2. Záložka nebo kousek papírku, který se zrovna válí poblíž
Dřív mi to bylo jedno, ale pak jsem objevila martinusácké záložky… a od té doby jsem na všechny ostatní tak trochu zanevřela. Takže… Chcete-li mne učinit šťastnou, dejte mi záložky z Martinusu =D

3. Můžeš prostě jen tak přestat číst, nebo nejprve dočteš kapitolu?
Vždycky se snažím dočíst kapitolu nebo alespoň na konec stránky. Nemám moc ráda, když knížku musím narychlo zaklapnout a pak hledám, kde jsem skončila.

4. Jíš nebo piješ během čtení?
Jak kdy, ne, že bych pila a zároveň četla, když se chci napít, odložím knihu a napiju se. S jídlem to je něco trochu jiného. Když mám něco dobrého k zobání v misce, tak zvládám jíst a číst zároveň. Ale když si knížku vezmu k hlavnímu jídlu, tak ubývají spíš stránky než oběd. =D Samozřejmě, že když mám mastné, upocené nebo ulepené ruce, tak na knížku nesahám, že jo.  

5. Posloucháš u čtení hudbu nebo televizi?
Ne, že bych to nezvládla, ale obojí pak dělám tak trochu napůl. Takže neposlouchám.

6. Čteš vždy pouze jednu knihu nebo několik naráz?
Čtu vždycky jenom jednu. Když rozečtu jednu a následně začnu číst druhou, tak to znamená, že mě ta první dostatečně nezaujala a pravděpodobně se k ní už nevrátím. Celkem nedávno takový osud potkal Rudou královnu od Victorie Aveyard.

7. Preferuješ čtení doma nebo čteš kdekoliv?
Čtu kdekoliv, už to celkem zvládám i za chůze :-)) A překvapivě jsem ještě do ničeho (nikoho) nevrazila =D

8. Čteš nahlas nebo pouze ve své mysli?
Čtu pouze ve své mysli. Vlastně by mě i celkem zajímalo, jestli se při vyplňování tohoto TAGu našel někdo, kdo čte nahlas.

9. Čteš některé pasáže dopředu nebo dokonce přeskakuješ kapitoly?
Ne, snažím se všechno poctivě číst. Když zjišťuji délku kapitoly nebo je ta konkrétní pasáž příliš napínavá, tak mi občas uletí pohled, kam nemá, ale jinak se snažím nepodvádět :-))

10. Lámeš hřbet nebo se jej snažíš uchovat jako nový?
Tuhle otázku jsem asi trochu nepochopila. U paperbacku se tomu člověk myslím celkem nevyhne a u hardbacku se zlomit nedá. Netušíte někdo, jak to bylo myšleno?

11. Píšeš do knih?
Nepíšu. V poslední době jsem si ale začala bokem dělat poznámky, co chci zmínit v recenzi, a ty si dělám buď do rychlých poznámek v notebooku, nebo v mobilu (záleží na tom, kde zrovna jsem a co z toho mám po ruce). Taková poznámka pak vypadá tak, že si napíšu číslo stránky, kde je to, co mě zaujalo nebo k čemu se chci vyjádřit a ve zkratce o co jde. U knížek z knihovny mi nevadí, když jsou občas popsané tužkou, ale kdyby to někdo zkusil do mých, asi bych nebyla moc přátelská.

4 komentáře:

  1. Ja ctu nahlas - minimalne Johance ze? :-D ale nekdy, kdyz me zaujme nejaky citat, tak si ho prectu jeste jednou a nahlas. Ono to pak jinak zni :-)
    Jinak moc hezky TAG, premyslim, ze taky sesmolim :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je skvělý tag, ráda se o svých oblíbených blogerech dozvídám nové věci a právě tyto otázky jsou pro mě jedny z nejzajímavějších :) Asi také brzy neodolám a sepíšu i vlastní odpovědi. A závidím Ti to čtení při chůzi, to bych zabila sebe a všechny v dosahu, motám se jak idiot i bez knihy před očima :)) Přeji krásný večer :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře, vždy mi udělají radost :)

Používá technologii služby Blogger.