Pozor na dvojsmysly!

Pokus o fejeton na téma: Pozitiva počítačových her. Když si ho po sobě zpětně čtu, mám trochu dojem, že se mi téma nepodařilo moc naplnit. No ale nevadí. Přináším vám události přesně tak, jak se staly... :-) 

Nedávno (psáno 2013 =D) jsem trávila víkend u babičky v Obřanech. Babička žije v dvougeneračním domku společně s tetou a její rodinou (pozn.: už ne). Když tedy chci vidět bratrance nebo sestřenici, stačí sejít schody z horního patra do nižšího. Po rozhodnutí navštívit je, jsem tedy sešla dolů a otevřela dveře. V tu chvíli se mi pod nohama prosmýkl kocour a rychlostí kulového blesku upaloval po schodech nahoru. Zamířil do kuchyně, kde se usadil na okně a pokukoval po lince, co by ukrad. Už myslel, že to vzdá, když najednou jeho pohled upoutalo cosi teplého, kulatého, v igelitovém sáčku zabaleného, na stole ležícího. Bábovka byla demaskována. Kocour s neuvěřitelnou zručností roztrhal sáček a pustil se do ožírání vrchu bábovky. Nebyl ani ve čtvrtině, když se ve dveřích objevila babička s úmyslem podávat jeho kořist ke kafi. Viděla, co se děje a kocoura smetla rukou ze stolu. Ten se s nevolí odebral domů. Mně se mezitím povedlo vylekat svou čtrnáctiletou sestřenku Markétu. Jak? S obrovskými sluchátky na uších (hudba linoucí se z nich byla slyšet až v kuchyni) a monitorem před očima nevnímala okolní svět. Nezaregistrovala tedy ani můj příchod. Přistoupila jsem k ní a ze zadu jí položila ruce na ramena. Odpovědí na pozdrav „Ahoj“ mi bylo její „Áááá“. „Ahoj,“ řekla, teď už duchem přítomna. „Co hraješ?“ „Simíky,“zněla odpověď. Samozřejmě, jak jsem mohla čekat, hrála The Sims 3. Zrovna řešila zapeklitý problém s umístěním voliéry, ve které poletoval  velký červený papoušek. Nakonec se rozhodla pro dětský pokoj svého virtuálního syna. Poté, spokojena se svým řešením, prohlásila: „Jo. Ten kluk bude mít ptáka.“ „No…nechci ti nic říkat, ale…považovala jsem to za samozřejmé.“ Okamžitě jí došel význam věty, již vyřkla. Obě jsme se daly do hlasitého smíchu.
                                                                                                                                                    


2 komentáře:

  1. To mi připomnělo dávnou historku z orchestrálního soustředění. Zjišťovaly jsme s kámoškou, jestli mají kluci v mobilu porno. Opravdu nevím, jak jsme k to mu dospěli, byl to docela divoký večer. Jeden kluk se nám pochlubil, že má v mobilu fotky svého ptáka. Nejdřív jsem se lekla, že je vážně takový úchyl. Došlo mi to, když trval na tom, že nám toho ptáka ukáže. A skutečně, byla to korela. :D

    Dneska jsem slyšela kluky z mé třídy: ,,On ho má větší!"
    Bavili se o kelímkách na pití... :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře, vždy mi udělají radost :)

Používá technologii služby Blogger.